opc_loader
LET OP: WINKEL ALMERE ALLEEN OPEN OP AFSPRAAK! Plan je afspraak voor de winkel in, via de knop onderaan deze pagina. Klik hier voor de kalender voor afwijkende openingstijden bij vakanties, feestdagen ed.

VAKANTIE EN WAT NU

Saskia de Jonge, SportSupport

Vakantie

Na een lang zwemseizoen is het tijd voor vakantie. Waar ga jij in de vakantie naar toe, naar het buitenland of lekker thuis in eigen land?

Nu ben je een fanatieke sporter/zwemmer en stoppen de (zwem)trainingen. Wat ga je doen, elke dag doorzwemmen/sporten of ga je ook echt rust pakken?

Om weer fris en fruitig aan een nieuw seizoen te kunnen starten is het helemaal niet erg om in de vakantie minder of niet te zwemmen. Als je wilt sporten kies eens voor iets anders, waardoor je in het nieuwe seizoen weer met volle energie aan de start kan staan.

Saskia de Jonge en vakantie

Ik wist van mijzelf dat ik in de vakantie wel iets moest en wilde doen om weer vol energie aan het nieuwe zwemseizoen te kunnen starten. Wat ik deed was bijvoorbeeld skeeleren, hardlopen, voetballen en of fietsen. Niet dat ik alles in 1 vakantie propte maar ik deed waar ik op dat moment zin in had. Tuurlijk had ik ook wel eens een dag dat ik niet iets op sportgebied wilde doen en dit daarom ook niet deed, want daarvoor is natuurlijk ook de vakantie.

Zwemmen in de vakantie deed ik wel, maar met mate en op momenten dat ik daar veel zin in had.

Mijn advies voor jullie

Geniet en doe in de vakantie waar je zin in hebt en maak slimme keuzes. Zo kun je aan het begin van het seizoen weer gezond, blessure vrij en met heel veel plezier starten met jou (zwem)trainingen.

Wie is Saskia de Jonge

Saskia de Jonge is voormalig topzwemster en vertegenwoordigde in 2008 Nederland tijdens de Olympische zomerspelen. Saskia heeft vanuit de KNZB opdracht gekregen om actief op zoek te gaan bij verenigingen voor nieuwe aanwas voor het RTC. Dit gebeurt in eerste instantie vanuit DAW (sinds 2010 status KNZB talentcentrum). Saskia zorgt voor extra ondersteuning voor de vereniging en de zwemmer. Volg Saskia op haar Facebook: SaskiadeJongeSportSupport

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.