opc_loader
LET OP: WINKEL ALMERE ALLEEN OPEN OP AFSPRAAK! Plan je afspraak voor de winkel in, via de knop onderaan deze pagina. Klik hier voor de kalender voor afwijkende openingstijden bij vakanties, feestdagen ed.

GROEN HAAR

SwimMere Blog Groen Reflect en Triswim zwemmersshampoo

Groen haar, geverfd of veel gezwommen.

Groen haar kan mooi zijn, zeker als je er zelf voor gekozen hebt. Maar een keuze is het niet voor iedereen.

De meeste zwemmers trainen in chloorhoudend water. Spieren mogen het zwaar te verduren hebben in het water, maar naast dat je lichaam een zware training ondergaat is het zwemmen ook een zware belasting voor je huid en je haar. Je haar wordt droog en kan zeker als je blond bent een groene gloed krijgen. Dit is niet iets wat de meeste zwemmers willen.

Een badmuts beschermt het haar wel iets, nat worden is echter ook door een badmuts niet geheel tegen te houden en zal toch zijn invloeden uitoefenen.

Je haar kan je wel goed verzorgen, zodat de slechte invloed van chloor beperkt wordt en groen haar wordt voorkomen.

  • Behandel je haar voordat je gaat zwemmen met een gel of conditioner. Dit laagje zal je haar beschermen tegen de invloeden.
  • Spoel je haar na het zwemmen goed uit met leidingwater.
  • Het gebruik van een goede haarverzorgingslijn voor zwemmers is een volgende stap voor de beste verzorging. Zwemmersshampoo heeft bestanddelen waardoor de schadelijke stoffen op een zachte manier worden verwijderd uit het haar. Om het haar een gehele verzorging te geven kan tevens een conditioner gebruikt worden waardoor het haar een extra oppepper krijgt.

Ben je toch goed bezig, verzorg dan ook je lichaam goed met een body wash en een lotion voor zwemmers. Deze producten zorgen voor hydratatie en hebben kalmerende en verzachtende eigenschappen. Daarnaast helpen ze tegen zwembadroos, eczeem en een jeukende droge huid. Je bent ook gelijk van de chloorlucht af.

 

Merken met haar- en lichaamsverzorging voor zwemmers zijn:

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.