opc_loader
Gewijzigde openingstijden! Woens- en donderdag PRIVATE SHOPPING, plan een afspraak in via button onderaan de site. Vrijdag en zaterdag (om de week) doorlopend open van 11.00 tot 16.00 uur. Bekijk de kalender voor exacte dagen/tijden in de vakantieperiode.

LANDTRAINING

LANDTRAINING

Naast de trainingen in het zwembad draagt ook landtraining bij aan betere zwemprestaties. Landtraining zorgt namelijk voor meer mobiliteit, een betere stabiliteit en een betere flexibiliteit. Hierdoor ben je minder gevoelig voor blessures en ondervind je minder weerstand in het water.

Om het uiterste uit je landtraining te halen heb je verschillende trainingsmaterialen nodig. Hieronder volgen enkele musthaves voor de landtraining:

1. Trainingsmat/yoga mat

Dit is het eerste wat je nodig hebt tijdens landtraining, aangezien je een groot deel van de oefeningen op de grond uitvoert. Trainingsmatten/yoga matten heb je van verschillende materialen en in verschillende diktes. Dit is dus maar net wat je prettig vindt.

2. Dryland Cord

Met een dryland cord train je verschillende spiergroepen: de triceps, de borstspieren, de biceps, de schouders en de buikspieren. Op deze manier bouw je spierkracht op om blessures te voorkómen of te bestrijden. Dryland Cords zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

3. Springtouw

Ook het ouderwetse springtouw is een veel aanwezig trainingsmateriaal bij landtrainingen. Hiermee bevorder je je uithoudingsvermogen of je gebruikt het springtouw om op te warmen voor een wedstrijd.

Naast deze musthaves zijn er ook nog andere trainingsmaterialen die zeker niet minder effectief zijn:

- Rucanor Gym Ball

Dit is een ideaal hulpmiddel om je stabiliteit te verbeteren. Deze bal wordt namelijk ingezet bij versterkende spieroefeningen, waaronder buikspieroefeningen. De romp is het meest belangrijke onderdeel van het lichaam van een zwemmer, omdat het de basis vormt van kracht en evenwicht. De Gym Ball is er in verschillende maten voor iedere lichaamslengte.

- StrechCordz Breaststroke Machine

Dit trainingsmateriaal is speciaal ontwikkel voor (de naam zegt het al) de schoolslag. Gebruik van de Breaststroke Machine versterkt de spieren en verhoogt kracht door de binnenwaartse en buitenwaardse oefeningen.(Verkrijgbaar in vijf verschillende weerstandniveaus.)

- StrechCordz with Paddles

De StrechCordz with Paddles is uitstekend voor weerstandtrianing op het land. Het voegt namenlijk bij het trainen van de zwemslagen op het land weerstand toe bij de trekkracht. Daarnaast traint het je de handen vlak te houden tijdens elke beweging en verhoogt gebruik hiervan kracht en snelheid. StrechCordz with Paddles wordt dan ook gebruikt door het USA Olympic Swim Team. (Verkrijgbaar in vijf weerstandniveaus)

- Rucanor Yoga Roller Foam

De Foam Roller werkt positief op verschillende manieren. Ten eerste verlicht gebruik van de Foam Roller de pijn of kramp in de spieren. Daarnaast gebruik je de Foam Roller om je spieren soepel te houden en los te maken. Tot slot heeft gebruik hiervan een positieve uitwerking op mobiliteit en spierkwaliteit. (Verkrijgbaar in zwart en roze)

Volgende keer een blog met diverse oefeningen voor de landtraining.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.