opc_loader
LET OP: WINKEL ALMERE ALLEEN OPEN OP AFSPRAAK! Plan je afspraak voor de winkel in, via de knop onderaan deze pagina. Klik hier voor de kalender voor afwijkende openingstijden bij vakanties, feestdagen ed.

Herroepingsrecht (retouren)

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

Voorwaarden voor het herroepen zijn:

 • Het product is slechts in die mate uitgepakt dat beoordeeld kan worden of u het product wilt houden;
 • De zwemkleding is alleen gepast met ondergoed;
 • De zwemkleding en -materialen zijn niet in water gebruikt;
 • Het product is ongebruikt;
 • Het product is onbeschadigd;
 • Eventuele labels zijn niet van het product verwijderd;
 • Het product moet worden geretourneerd in een onbeschadigde productverpakking (plakbandje los is geen beschadiging, opengescheurd wel).

Niet geretourneerd kunnen worden:

 • Voor u op maat gemaakte/bedrukte/geborduurde artikelen;
 • Producten die kunnen bederven of verouderen;
 • Vloeistoffen: bijvoorbeeld haar-, lichaams- en spierverzorging, wasmiddelen en anti-fog;
 • Artikelen vanuit hygiënisch oogpunt zoals snorkels, oordopjes en neusclips;
 • Audio- en video-opnamen en computersoftware en boeken/tijdschriften;
 • Specifieke artikelen die geen onderdeel zijn van het assortiment van SwimMere en op uw verzoek zijn besteld.

Termijn/procedure voor webwinkel aankopen

 1. Is het artikel via de website gekocht, dan dient u binnen 14 dagen aan SwimMere te melden dat u het artikel wilt retourneren. De melding moet gedaan worden via de link in de orderbevestiging of via uw account. Bij ordergegevens kruist u de artikelen aan die u wilt retourneren. U ontvangt direct een e-mail ter bevestiging. Mocht u deze niet ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice. Heeft u de orderbevestiging niet of heeft u geen account aangemaakt dan kunt u ook een mail sturen aan de klantenservice met vermelding van uw naam en order nummer en de artikelen die u wilt ruilen of retourneren. Heeft u geen toegang tot internet dan kunt u ook telefonisch contact opnemen. Het op deze wijze retourmelden//retoursturen zorgt voor vertraging in het proces.
  De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
 2. SwimMere verwerkt de gegevens en stuurt een goedkeuring en verdere instructies als de retouraanvraag aan de voorwaarden voldoet.
 3. Een retour moet onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug gezonden of overhandigd worden. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
 4. De kosten voor de terugzending zijn voor uw rekening. U mag zelf kiezen op welke wijze u de artikelen terugstuurt (brievenbuspost, brievenbuspakje, pakketpost e.d.) en welke vervoerder u gebruikt. De artikelen moeten in ieder geval met aangehechte kaartjes/stickers in de oorspronkelijke productverpakking zijn verpakt en in een stevige envelop of doos voldoende gefrankeerd worden verstuurd. Boetes inzake verkeerde frankering worden aan u doorbelast. Brievenbuspost/een brievenbuspakje mag niet dikker zijn dan 3cm.
 5. In de linkerbovenhoek van de envelop of doos zet u duidelijk het ordernummer. Zonder dit ordernummer kan een retour of ruiling niet worden verwerkt. Bij de order ontvangt u een retourformulier, dit formulier moet ingevuld met de retourzending meegezonden worden. U kunt ook een retourformulier afdrukken.
 6. Als u de artikelen in een doos verstuurt, kunt u een e-mail sturen aan de klantenservice met in het onderwerpveld uw ordernummer en de opmerking “retourlabel” U krijgt dan een link waarmee u een pakketlabel met korting kunt aanschaffen.
 7. Het is ook mogelijk om een retour in de winkel (Sarongweg) af te geven (let op de openingstijden) of in de brievenbus (Kebajastraat 23) te deponeren .
 8. Retouradres voor orders: SwimMere, Marisbergstraat 15, 1333 ZN Almere. In linkerbovenhoek het ordernummer vermelden.
 9. Retourzendingen zijn voor uw risico.

Retour van een aankoop in de winkel in Almere

Winkelaankopen gedaan in de fysieke winkel in Almere kunnen binnen twee weken na aankoop geretourneerd worden. De kopie factuur moet hierbij meegestuurd/overlegd worden. Retourneren kan via de post of in de winkel in Almere. Punt 4 t/m 9 zoals hierboven beschreven bij termijn/procedure gelden ook voor het retourneren van winkel aankopen.

Gevolgen van de herroeping

 1. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen voor de herroepen artikelen die u tot op dat moment heeft gedaan inclusief de verzendkosten (indien u gekozen hebt voor de standaard verzendmethode en als de gehele order retour wordt gestuurd) en exclusief de kosten van de door u gekozen betaalwijze, onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Uitzondering voor het betaalmiddel geldt voor betalingen met PIN, deze betalingen worden via een bankoverschrijving op een door u op te geven bankrekening terugbetaald. Dit geldt ook voor aankopen in de fysieke winkel in Almere. Contante uitbetaling vindt nooit plaats.
 2. Indien u heeft gekozen voor betaling met Riverty, zult u via Riverty een aangepaste nota ontvangen. U dient alleen de gehouden goederen, de verzendkosten (indien niet alle artikelen zijn retour gestuurd en er geen afwijkende verzendwijze is gekozen) en de Rivertykosten zoals vermeld op de factuur te betalen.
 3. Bij betaling via PayPal (buitenland), wordt de terugbetaling gedaan op een door u op te geven bankrekening.
 4. Wij mogen wachten met terugbetaling of verwerking in Riverty tot wij de goederen hebben teruggekregen. De verwerking vindt binnen twee werkdagen na het retour ontvangen van de artikelen plaats.
 5. Vanaf 1 juni 2022 worden er geen SwimCoins meer toegekend en vanaf 1 augustus 2022 kan het saldo niet meer verrekend worden. Contante uitbetaling van de uitstaande SwimCoins is niet mogelijk.
 6. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard en de kenmerken van de goederen vast te stellen. Tevens bent u aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen door het niet deugdelijk verzenden van de artikelen.

Terugdraaien herroeping

Als SwimMere binnen twee weken na de aanmelding van een retour geen artikelen heeft terugontvangen, gaat SwimMere ervan uit dat u afziet van de retour en wordt de bestelling afgehandeld en is ruiling/retourneren niet meer mogelijk.

 

Vragen op opmerkingen kunt u bij voorkeur doorgeven via de contactpagina op de website van www.swimmerezwemsport.nl, via e-mail aan [email protected] of via whats app bericht aan 036-524 66 25 (onderaan de pagina een knop om rechstreeks naar whats app te gaan). Vermeld altijd uw naam en ordernummer.