opc_loader
Vanaf 1 december is de winkel in Almere gesloten. SwimMere gaat door als webwinkel. In december 2024 vindt geen verzending van orders plaats. Artikelen in geplaatste orders worden gereserveerd en 2 januari 2025 verzonden.

Terug naar hoofdpagina FAQ

MAATTABEL / FINA APPROVED

  • Wat is mijn juiste maat?
  • Wat betekent Fina Approved?

 

Wat is mijn juiste maat?
Lane 4, Speedo, Tyr en Rocket Science Sports gebruiken de Engelse maattabel. Arena gebruikt de Franse maten, Funkita/Funky Trunks en Amanzi gebruiken de Australische maten en Essenuoto gebruikt de Italiaanse maten. Ter vereenvoudiging staan bij de artikelen de door de leverancier gehanteerde maten vermeld met daarachter de Nederlandse maten. Een maattabel staat op de homepage in de linkerkolom onder klantenservice. 
Voor de LZR Kneeskin badpakken en LZR jammers van Speedo bestaat een aangepaste maattabel. Het is belangrijk om voor de LZR Racer Elite en de LZR Racer Pro aandacht aan de juiste maat te besteden. Deze maattabel staat op de homepage in de linkerkolom onder klantenservice - LZR maattabel.
Eveneens bestaat er voor de Fastskin3 van Speedo een aparte maattabel. Ook deze maattabel kunt u terugvinden op de homepage in de linkerkolom onder klantenservice - Fastskin maattabel.

Per maat enige opmerkingen waarmee bij de keuze rekening gehouden kan worden.

- wedtrijdkneeskins: De bodyloop is de belangrijkste indicatie bij de LZR, Fastskin en Powerskin kneeskins. In deze maat wordt lengte, omvang gecombineerd.
- Essenuoto is een Italiaans merk. De pasvorm valt iets kleiner dan de andere merken.
- Bij TYR vallen de bikinitopjes, wat strakker uit.
- De Amanzi modellen hebben een grote rugopening
- Lane 4 heeft geen aparte dames/heren en meisjes/jongens maten. De lengte kan daarom bij kinderen iets te lang zijn, met name indien vanwege de omvang een grotere maat wordt gekozen.

De maattabel is een indicatie en een hulpmiddel. Per merk, maar ook per model kan de pasvorm verschillen.



Wat betekent Fina Approved?
Sinds 2010 heeft de Fina regelgeving opgesteld voor zwemkleding tijdens wedstrijden. Dit was een gevolg op de ontwikkeling dat zwemkleding een steeds groter drijfvermogen kreeg. Op de de Fina approved lijst staat zwemkleding die door de Fina is toegelaten bij wedstrijden. De KNZB en de NCS hebben deze richtlijnen overgenomen. De huidige badkleding is voorzien van een label waarop staat dat de kleding goedgekeurd is door de Fina. Enige keren per jaar wordt de lijst van de Fina aangepast.


Terug naar hoofdpagina FAQ