opc_loader
ZOMERSLUITING: van 11 juli tot en met 7 augustus is de winkel gesloten. Er vindt ook geen verzending van orders plaats in deze periode.

 

 

 

De World Aquatics (voorheen FINA. FINA wordt nog in stukken gebruikt) heeft eisen gesteld aan de zwemkleding tijdens wedstrijden. De richtlijnen zijn als volgt. 

25-05-2012 KNZB neemt Fina wijziging t.a.v. de kleding bij het open water zwemmen over.
De Fina heeft een wijziging doorgevoerd t.a.v. de zwemkleding bij open water wedstrijden. Omdat de KNZB altijd de lijn van de Fina volgt is dit door het bestuur ook overgenomen. De tekst luidt:

Reglement D1 Open Water Zwemmen.
Artikel 7 (nieuw)
Open Water zwemkleding voor zowel mannen als vrouwen mag de hals niet bedekken, mag niet voorbij de schouders komen, en mag niet voorbij de enkels komen. Alle Open Water zwemkleding zal voldoen aan de FINA eisen inzake het materiaal als beschreven in het KNZB reglement bijlage D4, uitgezonderd 3.1a Ontwerp, Bedekte Oppervlakte.

Toelichting:

In tegenstelling tot in het zwembad mag zwemkleding bij mannen in het open water het bovenlichaam wel bedekken en mogen de pijpen tot enkels in plaats van knie reiken. Het pak moet wel uit één stuk bestaan en er mogen geen wijzigingen aan het pak zijn aangebracht en het mag geen ritsen of andere sluitingen bevatten.Voor de heren en jongens :

·         Een zwembroek is toegestaan welke de maximale afmeting mag hebben van boven de knie tot onder de navel;

·         Er mag slechts één (1) zwempak gebruikt worden;

·         Het dragen van een zwempak onder de zwemkleding of het dragen van twee zwembroeken over elkaar is niet toegestaan;

·         Het materiaal moet volledig van textiel zijn;

·         De badpak mag geen rits of andere vorming van sluiting hebben.

 

Voor de dames en meisjes :

·         Een badpak is toegestaan welke de maximale afmeting mag hebben van boven de knie tot in de hals;

·         Armen en schouders moeten onbedekt zijn;

·         Er mag slechts één (1) zwempak gebruikt worden;

·         Het dragen van een zwempak onder de zwemkleding of het dragen van twee badpakken over elkaar is niet toegestaan;

·         Het badpak mag geen rits of andere vormen van sluiting hebben;

·         Het materiaal moet volledig van textiel zijn.

 

De Fina heeft een lijst samengesteld met goedgekeurde badkleding. Klik hier voor de versie 2011. Zwemkleding zal voorzien van een label "Fina approved".