opc_loader
Vakantie is voorbij. Orders worden weer normaal verzonden. Vanaf zaterdag 5 augustus geldt de normale winkelopenstelling weer.

Softshell Jacket Female

Artikelnr. SwimMere: oer2598
Artikelnummers
Nr. lev. :
906331

Kenmerken

 
Beschrijving: softshell jack
Geschikt voor: buitentraining en vrije tijd
Rijgkoord: ja
Materiaal samenstelling: 100% polyester
Kleur: zwart
 
100,00

Maat

 • NL 40

Orders worden binnen twee werkdagen verzonden. Uitzonderingen gelden voor feestdagen, vakantieperiodes en speciale gelegenheden. 
PostNL verwerkt de levering in 95% van de gevallen binnen 1 à 2 dagen. Verzending naar buitenland minimaal 5 werkdagen. Vanwege drukte bij PostNL en overige bezorgers, duurt verwerking momenteel langer.

Houd dus rekening met verwerkingstijd order en levertijd PostNL.  Bestel tijdig.


Jack voor alle weersomstandigheden.

Softshell Jack Basic van Erima

Kenmerken:

 • getailleerde damessnit
 • 3.000 mm waterkolom, 2.000 g/m2/24u ademactiviteit, winddicht (zie tabblad extra informatie)
 • afneembare capuchon
 • kinbeschermer voor een aangenaam draaggevoel
 • handwarmers
 • steekzakken met ritssluiting opzij
 • materiaal: 100% polyester
 • kleur: zwart
 • beschikbare maten NL 34 t/m NL 48
 • interesse stuur een e-mail aan [email protected]

Waterkolom

Bij veel sport buitenkleding wordt in de productinformatie aangegeven wat de waterkolom is. Maar wat houdt het nu precies in, een waterkolom van 3000, 5000 of zelfs 10.000 mm?
Een waterkolom zegt iets over de hoeveelheid water dat kleding kan ‘verdragen’ alvorens er water doorheen dringt. De waarde wordt uitgedrukt in mmWS (Millimeter Wassersaüle). Een waterkolom van 3000 mm wil eigenlijk zeggen dat een stof pas water doorlaat wanneer er een druk opkomt die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van drie meter hoogte.

Hoe werkt het?

De waterkolom geeft aan hoeveel mm water er per cm2 op de stof kan staan voordat het materiaal doorlekt. Concreet: op waterdichte kleding wordt een (doorzichtige) kolom gezet die langzaam wordt gevuld met water. Naarmate er meer water in de kolom komt, wordt de druk op de onderlaag groter. Uiteindelijk zal door de druk het materiaal gaan doorlekken. Hoe hoger de waterkolom, hoe langer het duurt voordat het materiaal doorlekt.

Wanneer waterdicht?

De getallen in millimeters die je vaak bij onze kledingkenmerken ziet staan geven een indicatie van waterdichtheid, waarbij een hoger getal een hogere waterdichtheid geeft. Dit werkt als volgt: materialen wordt getest op waterdichtheid met een zogenaamde “waterkolom”, een pijp met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm. Wanneer hij verticaal op het materiaal geplaatst is, wordt er water in gegoten. Vervolgens wordt gekeken tot welke hoogte het water komt voordat het materiaal begint te lekken. Bij een rating van bijvoorbeeld 20.000 mm, laat het materiaal pas water door na een belasting van 20 meter water. De waterdichtheidsscores zijn handig uit te leggen aan de hand van de volgende betekenissen:

0 mm: Niet waterdicht.
0 - 1.000 mm: Waterafstotend, maar niet waterdicht.
1.000 mm - 5.000 mm: Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Lekt bij het zitten of bij het leunen tegen natte oppervlakken (bijv. ook in plooien bij de mouwen ed).
5.000 mm - 15.000 mm: Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk. Pas bij zeer hoge druk van bijvoorbeeld langdurig zitten begint het materiaal te lekken.
15.000 mm - 30.000 mm: Compleet waterdicht, zelfs onder de meeste extreme druk. Blijft waterdicht bij ondiepe onderdompeling.
Meer dan 30.000 mm: Solide, non-poreuze materialen. Zonder te breken of te vervormen lekken deze materialen nooit.

Ademactiviteit

De ademactiviteit is de mate waarin de kleding door de structuur waterdamp van de huid naar buiten transporteert. Dit wordt bereikt met weefsels uit kunstvezel met een microporeuze structuur. Zo uitgeruste bekleding wordt als ademactief omschreven. 

Bij verschil van temperatuur van lichaam en kleding en de buitentemperatuur is de ademactiviteit het hoogst. De activiteit bij extreem hoge temperaturen is duidelijke beperkt. De hoogste activiteit vindt plaats bij Gore Tex materialen, afvoer van ongeveer 200 - 500 gram damp per m2 per uur. Bij sportieve inspanning produceert het lichaam tot 2 liter zweet per uur. Het ademende karakter is dus beperkt. Innovatieve functionele kleding biedt hier deels bijkomende oplossingen voor: bijvoorbeeld ventilatie-openingen, van achter geventileerde netvoering of ritssluitingen onder de oksels.

Softshell Jacket Female heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Softshell Jacket Female


Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items