opc_loader
LET OP: WINKEL ALMERE ALLEEN OPEN OP AFSPRAAK! Plan je afspraak voor de winkel in, via de knop onderaan deze pagina. Klik hier voor de kalender voor afwijkende openingstijden bij vakanties, feestdagen ed.

ONTWIKKEL DE OPTIMALE ZWEMSLAG

ONTWIKKEL DE OPTIMALE ZWEMSLAG

Tegenwoordig zijn er genoeg trainingsmaterialen om je techniek te verbeteren. Of jouw verbeterpunt nou je ligging is, je beenslag of je rotatie; er is altijd wel een trainingsmateriaal te vinden. Zeker FINIS heeft een groot assortiment aan trainingsmaterialen. Hieronder beschrijf ik een aantal van deze trainingsmaterialen.

KICK PRO

Kan jouw beenslag bij de schoolslag wel wat verbetering gebruiken? Dan is de Kick Pro zeker een aanrader. De Kick Pro is namelijk speciaal ontworpen voor de schoolslag en zorgt ervoor dat de afstand tussen de benen verkleind wordt. Hierdoor worden de buitenbeenspieren en het middel geactiveerd. Op deze manier zal je een snellere en meer efficiënte beenslag ontwikkelen.

POSTURE TRAINER

Eén van de belangrijkste dingen voor een efficiënte slag is de houding van het hoofd en de wervelkolom. De Posture Trainer wordt op het midden van het achterhoofd gedragen. Als je je hoofd in de goede houding hebt, zal de Posture Trainer je lichaam niet raken. Op dat moment hebben je heupen ook de goede ligging bereikt, waardoor je weerstand vermindert en de voortstuwing door de beenslag wordt vergroot. Mocht je je goede houding verliezen dan word je hieraan herinnerd doordat de Posture Trainer je lichaam zal raken.

HYDRO HIP/TECH TOC

Zowel de Hydro Hip als de Tech Toc verbeteren je rotatie en je heuppositie. De Hydro Hip doet dit door de vleugels die op de heupen geplaatst worden. Deze vleugels dwingen je tot roteren en tot het aanhouden van de juiste timing van de heupen, de armen en het lichaam. Daarnaast creëren de vleugels weerstand, wat je buikspieren sterker zal maken. De Tech Toc wordt net als de Hydro Hip om het middel gedragen.  De Tech Toc bestaat uit een capsule met daarin een bal. Als je goed roteert zal je de bal van de ene kant naar de andere kant horen gaan. Hoor je dit niet; dan zal je beter moeten roteren.

FOIL MONOFIN

Kunnen jouw benen wel wat sterker worden? Of bewegen jouw benen bij de vlinderslag niet gelijktijdig? Dan is de Foil Monofin een ideaal hulpmiddel. De Foil Monofin dwingt je namelijk om beide benen gelijktijdig te bewegen. Daarnaast zorgt de Foil Monofin ervoor dat je je hele lichaam gebruikt, waardoor de kracht van je buikspieren en benen vergroot wordt. Op deze manier ontwikkel je een optimale vlinderbeenslag.

FOREARM FULCRUM/BOLSTER PADDLES

Goed stuwen is belangrijk om door het water vooruit te komen. De Forearm Fulcrum en de Bolster Paddles kunnen hier goed bij helpen. Beide trainingsmaterialen bevorderen namelijk een vroege, verticale onderarmpositie. Als je deze positie aanhoudt, wordt de kracht van de hele onderarm benut; van de vingertoppen tot aan de elleboog. Zo ontwikkel je de meest efficiënte zwemslag. Het verschil tussen deze trainingsmaterialen is dat de Forearm Fulcrum overbelasting van de schouder tegengaat en dat de Bolster Paddles ook zorgen voor krachttraining door de veroorzaakte weerstand van de Bolster Paddles. De Forearm Fulcrum bestaat ook speciaal voor junior.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.